Allagash 18° North Sky Stout

Allagash 18° North Sky Stout

Tento hedvábný stout inspirovaný belgickým pivem je jako jasná noc osvětlená hvězdami a vyvažuje lehké tóny ovoce a sladkosti s praženým sladem. Sladová vůně a chuť, praženost, čokoláda a lehké tóny bobulového ovoce. Střední až plné tělo, sladově pražená ovocná hořkosladká chuť. North Sky je inspirován pozdními večery strávenými u praskajícího táborového ohně a je uvařen tak, aby spojil lehkost a temnotu do skvěle pitelného stoutu. Více

Parametry
Objem 0,473 L
Obsah alkoholu 7,5 % obj.
Stupňovitost (EPM) 18°
Výrobce Allagash
Použité chmely Cascade, Northern Brewer
Kód 8986
Teď vyprodáno Aktivovat WatchDog
Cena s DPH: 149 Kč Cena za litr: 315,01 Kč

Tento hedvábný stout inspirovaný belgickým pivem je jako jasná noc osvětlená hvězdami a vyvažuje lehké tóny ovoce a sladkosti s praženým sladem. Sladová vůně a chuť, praženost, čokoláda a lehké tóny bobulového ovoce. Střední až plné tělo, sladově pražená ovocná hořkosladká chuť. North Sky je inspirován pozdními večery strávenými u praskajícího táborového ohně a je uvařen tak, aby spojil lehkost a temnotu do skvěle pitelného stoutu. Více

Parametry
Objem 0,473 L
Obsah alkoholu 7,5 % obj.
Stupňovitost (EPM) 18°
Výrobce Allagash
Použité chmely Cascade, Northern Brewer
Kód 8986

Složení:
voda, ječný slad, chmelové produkty

O pivovaru: 
Allagash Brewing Company se nachází v Portlandu ve státě Maine. V roce 1995 si Rob Tod otevřel pivovar. Rok předtím pracoval v pivovaru Otter Creek a dělal vše od mytí sudů přes čištění tanků až po vaření piva. Rob si pronajal místo v rohu skladu v průmyslovém parku a nazval ho Allagash Brewing Company. Zpočátku se orientoval na belgické pivní styly. Jeho prvním pivem, které se vaří dodnes, je Allagash White. To získalo v roce 1998 první zlatou medaili na World Beer Cup. Allagash White je totiž nejoceňovanějším witbierem belgického typu na světě. Od roku 2023 získal Allagash White na všech třech festivalech celkem 9 zlatých, 3 stříbrné a 5 bronzových medailí . V roce 2004 už vařili o dost více piv než White. V tomto roce poprvé nechali Tripel zrát v sudech po bourbonu. Výsledkem bylo pivo Curieux, jedno z jejich nejpopulárnějších celoročních piv. Tradiční spontánně kvašená piva typu Lambic se na americké půdě před rokem 2007 nikdy nevařila. Allagash byl první, kdo je vyzkoušel. Po zhruba třech letech zrání v sudech pivo smíchali. Výsledkem byl Coolship Resurgam, pivo, které vaří dodnes. V roce 2017 se Rob zavázal, že bude používat výhradně obilí vypěstované ve státě Maine, aby poskytl mainským pěstitelům a sladařům trvalý odbyt. 

Alternativní produkty5