O'Hara's/Pinta 12° Nitro Coffee Stout

O'Hara's/Pinta 12° Nitro Coffee Stout

Stout, který vznikl v kooperaci O'Hara's a Pinty. Vařil se v Irsku z nejlepšího irského sladu a ovesných vloček z Polska. Výsledkem je robustní Nitro Stout. Pivo bylo infuzováno prvotřídní brazilskou kávou a přináší bohatou, dobře zakulacenou chuť, kterou si vychutnají jak milovníci kávy, tak piva. Tato speciální edice je oslavou 10. výročí pivovaru O'Hara's. Více

Parametry
Objem 0,44 L
Obsah alkoholu 5,0 %
Stupňovitost 12°
Výrobce O'Hara's
Použité chmely Fuggles
Kód 3003
Skladem 1-2 ks Prodejna Praha 2 ks
Prodejna Brno 0 ks
Cena s DPH: 119 Kč
ks

Stout, který vznikl v kooperaci O'Hara's a Pinty. Vařil se v Irsku z nejlepšího irského sladu a ovesných vloček z Polska. Výsledkem je robustní Nitro Stout. Pivo bylo infuzováno prvotřídní brazilskou kávou a přináší bohatou, dobře zakulacenou chuť, kterou si vychutnají jak milovníci kávy, tak piva. Tato speciální edice je oslavou 10. výročí pivovaru O'Hara's. Více

Parametry
Objem 0,44 L
Obsah alkoholu 5,0 %
Stupňovitost 12°
Výrobce O'Hara's
Použité chmely Fuggles
Kód 3003

Složení:
voda, ječný slad, ovesné vločky, chmelové produkty

O pivovaru:
O`Hara`s/Carlow Brewery je nezávislý irský rodinný pivovar založený v roce 1996. Nachází se v Carlowu v údolí Barrow Valley, což je tradiční irská oblast, kde se pěstuje chmel a ječmen. Pivovar je umístěný v bývalém skladu u nádraží a výhodou tohoto místa je, že se zde nachází velice tvrdá voda, která je vhodná pro vaření ejlů. Jejich prvním pivem byl Irský stout, který je doposud bestsellerem. Pivovar však má také docela široké portfolio jiných svrchně kvašených piv, za které získává ocenění na pivních soutěžích. Produkuje také cidery. Výstav pivovaru průběžně roste a v roce 2017 do něj majetkově vstoupila španělská Hijos de Rivera, která stojí například za pivem Estrella Galicia. Seamus O’Hara je také zakladatelem festivalu Irish Craft Beer & Cider, který se koná každoročně už od roku 2011. 

Co je nitro pivo?
Nitro piva používají pro sycení směs přibližně 70 % dusíku a 30 % oxidu uhličitého. Použití dusíku v pivu vyvolá jedinečnou reakci. Po nalití se zdá, že se bublinky dusíku pohybují dolů do piva, tento jev se označuje jako kaskádování. Dusík navíc dodá pivu jedinečnou strukturu krémové husté pěny, otupuje částečně hořkost a sladové chutě jsou výraznější, plnější. Nitrogenace se většinou používá pro tmavá piva, kde se hutnější chuť v ústech dobře snoubí s chutí tmavého piva. Prvním pivem syceným dusíkem, které jste si u nás mohli pořídit, byl Guinness. Způsob nalévání: plechovku nebo láhev lehce protřepat, otevřít a rychle otočit celé pivo dnem vzhůru rovnou do sklenice (ne po skle).

 

Alternativní produkty6