Složení:
čajový výluh (voda, zelený čaj), cukr, oxid uhličitý, kombuchová kultura, probiotická kultura Bacillus coagulans BCI5 (min. 10 milionů ve 100 ml)
Obsah alkoholu: max. 0,5 % obj.
Nutriční hodnoty výrobku na 100 ml:
Energetická hodnota: |
89 kJ/21 Kcal |
Tuky: |
<0,5 g |
z toho nasycené mastné kyseliny |
<0,1 g |
Sacharidy: |
5,3 g |
z toho cukry |
5,3 g |
Bílkoviny: |
<0,5 g |
Sůl: |
<0,01 g |
O výrobci:
První várka F. H. Prageru vykvasila už v roce 2010, tyto cidery patřily vůbec mezi první řemeslné cidery v České republice. V roce 2019 značku koupila od původních majitelů parta nadšenců pod záštitou inkubátoru Kofola a od té doby pracují na tom, aby dokázali sériově vyrábět dobrý řemeslný cider. Používají jablka z Moravy - ta jsou krásně kyselá a dodávají cideru plnost a říz. Zároveň tím také podporují lokální farmáře. Kombinují je se ciderovými jablky z jihozápadní Anglie, díky nimž má cider tu správnou hořkosladkou chuť. Nápadité etikety ciderů Prager navrhlo studio Tomski & Polanski.