Složení:
voda, ječný slad, pšeničný slad, chmelové produkty, pivovarské kvasinky, třešně, pepř
O pivovaru:
Lambic je znám od 13. století a zraje výhradně v údolí Senne v bruselské oblasti. Jméno Lambic je považováno za zkratku „allambique“. Alembic je aparát, který se používá ve Francii k destilaci Calvadosu. Byl vynalezen na Středním východě a dorazil do Belgie ze severní Afriky. Lambické pivo se původně vařilo v otevřených nádobách a míchalo se ručně pomocí dřevěných lopatek. Je to jediný typ piva s registrovaným označením původu. Lambic se vaří ze 70 % ječného sladu a 30 % pšeničného sladu a chmelí se starým chmelem. Pivo kvasí spontánní fermentací, která začne přirozeně kontaktem mladiny s divokými kvasinkami přítomnými ve vzduchu. Kvasinky, které způsobují kvašení, jsou Brettanomyces lambicus a Brettanomyces bruxellensis. Kolem roku 1900 existovalo v Belgii přibližně 300 lambických pivovarů. Aktuálně funguje 10 tradičních lambických pivovarů a blenderů.
Předchůdci Timmermansu vařili lambiky v Itterbeeku už od roku 1702. Zakladatelem pivovaru byl v roce 1814 Jakobus Walravens. Nachází se v údolí Senne několik kilometrů od centra Bruselu. Lambic, Faro a Meerts z pivovaru Walravens byly zmíněny v roce 1866 v oficiálním záznamu veřejné dražby konané v Bruselu. Ke změně názvu pivovaru došlo v roce 1920, poté co se nejmladší Walravensova dcera Celina provdala za Franse Timmermanse. Pivovar je od roku 1993 součástí skupiny John Martin. Dnes se piva Timmermans vyvážejí do celého světa a vyhráli řadu cen na prestižních mezinárodních soutěžích.