IMG_0989-2.jpg

Baladin 20° Oxpera Experimental Beer

IT 0,75 L
Oxpera je gurmánské pivo se vzácným pivním octem Baladin. Nabízí skvělý chuťový zážitek daný spojením dvou italských produktů: řemeslného piva Baladin a sladového octa rafinovaného v dubových a akátových sudech. Ve vůni patrné náznaky pečiva a kandovaného panettone, příjemně svěží díky balzamikové notě pivního octa, jemné a ovoněné cereáliemi. Na první doušek ohromí svou čistotou a komplexností vůní. Octová nota je okamžitě doprovázena sladkými náznaky suchých past a sladu.
Stupňovitost
20°
Obsah alkoholu
8,6%
Objem
0,75 L
Výrobce
Birra Baladin
Kód
1941
Hmotnost
1,45 kg
Dostupnost
Skladem 1-2 ks
K dodání už dnes

Kdy zboží dostanete?

Osobní odběr v Praze už dnes

Osobní odběr v Brně už dnes

Liftago (doprava po Praze) už dnes

Elektronicky (pouze dárkové poukazy) už dnes

WEDO (celá ČR) už zítra

Zásilkovna - výdejní místa už zítra

Termíny dodání jsou platné, pokud objednáte nyní, 09.05.2024 0:05 a pro 1 ks.

Naše cena s DPH
440 Kč/ks
ks

Popis

Složení:
voda, ječný slad, sladový ocet, chmelové produkty

Na rozdíl od jiných Baladinových lahvových piv Oxpera neprochází procesem druhotného kvašení v lahvi, aby nedocházelo k nadměrnému vývoji octové složky. Základní pivo se smíchá s pivním octem přibližně dva dny po ukončení kvašení při teplotě 25 °C. To umožňuje využít CO2 produkovaný během fermentačního procesu k nasycení piva v tanku a zastavení růst acetobakterií přítomných v octu. Po ukončení kvašení se pivo přečerpá do spilky, kde fermentuje po dobu tří týdnů při teplotě 0 °C. Tato doba klidu, během které se provádí pečlivé odčerpávání kalů, umožňuje přirozené projasnění. Při stáčení nejsou do lahví přidávány žádné cukry nebo kvasinky nutné pro fermentaci, s důrazem na to, aby uvnitř lahví nazůstal zbytkový kyslík, který by způsobil rozvoj acetobakterií.

O pivovaru:
Birra Baladin je jeden z nejzajímavějších pivovarů v naší nabídce. Nachází se na severozápadě Itálie v regionu Piemont. Vznikl už v roce 1986, když Teo Musso otevřel hospodu v Piozzo, kde o 10 let později začal vařit vlastní pivo. Stal se tak průkopníkem italského craft beeru. Postupně se mu dařilo prosadit se na pivních festivalech a soutěžích. V roce 2005 se dostal jeho Isaac do světového průvodce 500 nejlepších piv světa. V současnosti má vlastní pivovar farmu, kde pěstují vlastní chmel (7 ha) i pšenici a ječmen (300 ha) a garantují tak 100% italský původ surovin pro výrobu piv. Vychovali také 5 vlastních kmenů kvasinek. Provozují také 12 podniků s označením Baladin Pub. Jejich piva jsou ideální pro párování s jídlem, a proto preferované šéfkuchaři v Itálii a po celém světě. Piva Baladin jsou servírována ve 100 michelinských restauracích v Itálii i ve světě. Baladin je také autorem všeobecně známé sklenice Teku, kterou používají i některé české pivovary. 

Parametry

Parametry produktu  Baladin 20° Oxpera Experimental Beer

Stupňovitost
20°
Obsah alkoholu
8,6%
Objem
0,75 L

Soubory ke stažení

Odkazy a videa

Komentáře

Hodnocení

Články