První oude geuze z unikátní spolupráce Boonu a Mikkellera. Zrál metodou spontánního kvašení v pivovaru Boon v údolí Senny v dubových sudech po Calvadosu. K blendování byly použity jednoroční až…
Hoegaarden 9° Rosé
- Naše cena s DPH
- 79 Kč/ks
Popis
Složení:
voda, ječný slad, nesladovaná pšenice, ovoce (10%), maliny (6%), cukr, chmelové produkty
O pivovaru:
Hoegaarden je belgický pivovar založený v roce 1966 Pierrem Celisem v Hoegaardenu, vyrábějící pšeničné pivo. Po požáru v roce 1988 byl prodán pivovaru InBev, sídlícímu nedaleko Leuvenu. Pierre Celis se odstěhoval do Spojených států, kde v Austinu založil pivovar Celis. V roce 2005 bylo rozhodnuto, že se výroba přesune do většího pivovaru firmy InBev v Jupille. Přesun se však nikdy neuskutečnil, jednak kvůli nespokojenosti místních obyvatel ze ztráty tradiční značky a největšího zaměstnavatele a jednak z obavy nad změnou kvality piva. Vlajková loď pivovaru a naprosto nejznámější typ piva Hoegaarden, který je známý i v Česku. Jde o tradiční bílé belgické pivo witbier. Hoegaarden ale produkuje i jiné ochucené varianty witbier, které najdete jen u nás na Beershopu.
Parametry
Parametry produktu Hoegaarden 9° Rosé
Soubory ke stažení
Odkazy a videa
Komentáře
Hodnocení
Články
Alternativní zboží
Toto elegantní pivo představuje perfektní sňatek mezi čerstvými přízvuky a mírně kyselou chutí černých třešní. Každý hektolitr obsahuje až 13 kilogramů ovoce. Jde o perfektní směs Oud Bruin a višní.…
Liefmans 16° Kriek Brut
Schaarbeekse Kriek je exkluzivní kriek od Hanssenů, který vzniká fermentací lambiku s kyselými divokými belgickými třešněmi. Kvůli nedostatku tohoto ovoce se používají primárně belgické třešně…
Hanssens 12° Schaarbeekse Kriek
Moderní geuze vzniklý ve spolupráci Boonu s Mikkellerem. Tento blend starých lambiků následně zrál v dubových sudech, které byly dříve používány pro bílý vermut. Geuze bylo blendováno převážně z…
Mikkeller-Boon 14° Oude Geuze (Vermouth)
Čistokrevný belgický Kriek s výraznou chutí čerstvých třešní a osvěžujícím kyselým zábleskem lambiku. Belgické třešně se do tanku přidávají jednou ročně po sklizni, poté se třešňové lambiky smíchají s…
Mort-Subite 12° Kriek Lambic
Stejně jako u všech geuze je i tento od Hanssens směsí několika ročníků lambiků. Sekundární kvašení probíhá uvnitř lahví, a proto se před expedicí skladují po dobu nejméně šesti měsíců ve sklepech…