Hubertus Bräu

Historie pivovaru Hubertus sahá až do středověku a je spojeno s městem Laa an der Thaya nedaleko českých hranic. Právo vařit pivo jim bylo udělěno Ladislavem Pohrobkem, českým, rakouským a maďarským králem. Na oplátku požadoval od občanů Laa, aby mu na všechny svátky posílali soudek piva. Od roku 1847 koupil Anton Kühtreiber právo na vaření piva a položil tak základy pro dnešní Hubertus Bräu. Šestá generace rodiny v současné době stále garantuje vysokou kvalitu jejich piva a osobně dodržuje dodržování zákona Reinheitsgebot z roku 1516, podle kterého se pro výrobu piva používá pouze ječmen a slad a voda. Hubertus Bräu používá samozřejmě výhradně klasický pivovarský proces, ve kterém pivo, na rozdíl od rychlých procesů, může kvalitně dozrát při hlavní fermentaci za studena a při dostatečně dlouhé době skladování.  

Výrobce: Hubertus Bräu Hubertusgasse 1, 2136 Laa an der Thaya, Rakousko
Dovozce: Craft & Deli s.r.o., Sokolovská 188, Praha 8

Zboží daného výrobce