Timmermans Brewery

Lambic je znám od 13. století a zraje výhradně v údolí Senne v bruselské oblasti. Jméno Lambic je považováno za zkratku „allambique“. Alembic je aparát, který se používá ve Francii k destilaci Calvadosu. Byl vynalezen na Středním východě a dorazil do Belgie ze severní Afriky. Lambické pivo se původně vařilo v otevřených nádobách a míchalo se ručně pomocí dřevěných lopatek. Je to jediný typ piva s registrovaným označením původu. Lambic se vaří ze 70 % ječného sladu a 30 % pšeničného sladu a chmelí se starým chmelem. Pivo kvasí spontánní fermentací, která začne přirozeně kontaktem mladiny s divokými kvasinkami přítomnými ve vzduchu. Kvasinky, které způsobují kvašení, jsou Brettanomyces lambicus a Brettanomyces bruxellensis. Kolem roku 1900 existovalo v Belgii přibližně 300 lambických pivovarů. Aktuálně funguje 10 tradičních lambických pivovarů a blenderů.

Výrobce:  Timmermans, Kerkstraat 11B-1701 Itterbeek, 8000, Belgium
Dovozce: Craft & Deli s.r.o., Sokolovská 188, Praha 8

Zboží daného výrobce

Filtrovat

Dostupnosti

Dostupnosti

Ceny

Ceny

Hodnocení

Hodnocení
Na stránce
zrušit všechny filtry