/images/IMG_1908-2.jpg

Žatec 13° Sedmý Schod

Vlajková loď z produkce žateckého pivovaru. Pivo tmavě zlaté až jantarové barvy, plné chuti s vyšší hořkostí a výraznou vůní žateckého chmele. Celkem bylo použito 5 druhů českého chmele. Vhodné k těžším a mastnějším jídlům, především k pokrmům z vepřového masa. Skvělé jako digestiv po jídle, nebo jako chmelový „lék“ před spaním.
Stupňovitosť
13,6°
Obsah alkoholu
5,5%
Použité chmele
Žatecký Poloraný Červeňák
Kazbek
Vital
Sládek
Rubín
Premiant
Výrobca
Žatecký pivovar
Kód
4408
Hmotnosť
1,45 kg
Dostupnosť
Skladom > 10 ks
K dodaniu už dnes

Kedy produkt dostanete?

Osobný odber v Prahe už dnes

Osobný odber v Brne už dnes

Elektronicky (iba darčekové poukazy) už dnes

DPD už zajtra

DPD 6x balíček predplatného vo štvrtok 23. 5. 2024

WE|DO International v pondelok 27. 5. 2024

Termíny dodania sú platné, ak objednáte teraz, 20. 5. 2024 4:11 a pre 1 ks.

Naša cena s DPH
4,55 €/ks
ks

Popis

Vlajková loď z produkce žateckého pivovaru. Pivo tmavě zlaté až jantarové barvy, plné chuti s vyšší hořkostí a výraznou vůní žateckého chmele. Celkem bylo použito 5 druhů českého chmele. Vhodné k těžším a mastnějším jídlům, především k pokrmům z vepřového masa. Skvělé jako digestiv po jídle, nebo jako chmelový „lék“ před spaním.

Žatecký pivovar bylo založený v roce 1800 a na konci 19. století se mu docela dařilo na pivních výstavách. Po roce 1948 byl znárodněný a spadal postupně pod několik národních podniků z různých regionů. Po revoluci postupně vystřídal několi majitelů a až v roce 2001 se jeho majitelem stal anglický majitel a začal do pivovaru investovat. Od roku 2014 je ve spoluvlastnictví Carlsbergu. Pivovar produkuje pivo pod různými značkami, z nichž aktuálně nejpopulárnější je Sedmý schod. Vyrábí i bezlepková piva pod značkou Celi a nově zkouší značku Plavčík.

Parametre

Parametre produktu  Žatec 13° Sedmý Schod

Stupňovitosť
13,6°
Obsah alkoholu
5,5%
Použité chmele
Žatecký Poloraný Červeňák
Kazbek
Vital
Sládek
Rubín
Premiant

Súbory na stiahnutie

Odkazy a videá

Komentáre

Hodnotenie

Články