IMG_9121.jpg

Van-Honsebrouck 22° Kasteel Barista NITRO

BE 0,33 L
Tmavý quadrupel Barista svrchně kvašené pivo s hustou pěnou, spojení piva a kávy s vůní a chutí karamelu a horké čokolády, s hřejivým alkoholem. Pochutnání pro gurmány. Nižší říz, plnější tělo, alkoholově hřejivé pivo. Díky nitrogenaci je neodolatelně krémový a jemný.
Stupňovitost
22°
Obsah alkoholu
11%
Objem
0,33 L
Výrobce
Brewery Van Honsebrouck
Kód
1662
Hmotnost
0,4 kg
Dostupnost
Teď vyprodáno
Naše cena s DPH
99 Kč/ks

Popis

Složení:
voda, ječný a pšeničný slad, chmelové produkty, pivovarské kvasinky, káva, karamel, čokoládové boby

O pivovaru: 
Van Honsebrouck je belgický pivovar v Ingelmunsteru. Byl založen v roce 1865 jako Sint-Jozef Brewery a v roce 1953 přejmenován na Brewery Van Honsebrouck. Patří rodině Van Honsebrouck, která si v roce 1986 koupila zámek a to jim posloužilo jako inspirace pro představení značky Kasteel. Do jejich portfolia dále patří značky Bocchus, St. Louis,  Trignac, Filou, a jiné. V šedesátých letech se pivovar přeorientoval z produkce klasických ležáků na speciální piva a to jim umožnilo celosvětový růst. Exportují 55 % své produkce.

Co je nitro pivo?
Nitro piva používají pro sycení směs přibližně 70 % dusíku a 30 % oxidu uhličitého. Použití dusíku v pivu vyvolá jedinečnou reakci. Po nalití se zdá, že se bublinky dusíku pohybují dolů do piva, tento jev se označuje jako kaskádování. Dusík navíc dodá pivu jedinečnou strukturu krémové husté pěny, otupuje částečně hořkost a sladové chutě jsou výraznější, plnější. Nitrogenace se většinou používá pro tmavá piva, kde se hutnější chuť v ústech dobře snoubí s chutí tmavého piva. Prvním pivem syceným dusíkem, které jste si u nás mohli pořídit, byl Guinness. Způsob nalévání: plechovku nebo láhev lehce protřepat, otevřít a rychle otočit celé pivo dnem vzhůru rovnou do sklenice (ne po skle).

Parametry

Parametry produktu  Van-Honsebrouck 22° Kasteel Barista NITRO

Stupňovitost
22°
Obsah alkoholu
11%
Objem
0,33 L

Soubory ke stažení

Odkazy a videa

Komentáře

Hodnocení

Články